TJ Jiskra Aš x SK Bělá

V sobotu 21.4.2012 vyrazí tým SK Bělá na dlouhý výlet do Aše. Doufejme, že se nám uzdraví hráči a konečně si přivezeme výhru domů.

 

Po dlouhé a náročné cestě, kdy jsme měli problémy s dopravou, jsme zápas rozehráli velmi slibně, ale bohužel jsme jej nedotáhli do výtězného konce.

 

Zpráva Z LIGOVÉHO UTKÁNÍ

Domácí

TJ JISKRA AŠ

Hosté

SK BĚLÁ

Sestava družstva

 

Kapitola Jiří

Rožek David

Červinka Martin

Golda Jan

Rabas Aleš

Horáček Petr

Němec Tomáš

Remeš Michal (C)

1:0  Bláha st., Čermák – Kapitola, Rožek

        2:1 (10:6,8:10,10:9)

1:1  Bláha ml., Vasilečko – Červinka, Golda

        1:2 (8:10,10:7,9:10)

1:2 Bláha st.,Vasilečko , Myška – Remeš, Červinka, Rožek

       1:2 (10:9,4:10,8:10)

1:3   Rada, Čermák, Hlaváček – Rabas, Kapitola,Golda

        1:2 (10:9,9:10,8:10)

2:3   Rada, Hlaváček – Horáček, Němec (Remeš)

        2:0 (10:8,10:6)

3:3   Čermák – Golda

        2:1 (8:10,10:9,10:5)

4:3   Bláha st.,Vasilečko,Myška-Rabas,Kapitola,Golda

                       (Bláha ml.)

        2:1 (10:8,5:10,10:7)

5:3   Rada,  Čermák,Hlaváček – Remeš,Červinka,Rožek

        2:1 (10:5,6:10,10:9)                       (Horáček)

6:3   Bláha st., Čermák – Červinka, Golda

        2:0 (10:5,10:5)                                                         

Počet diváků

50

Číselný popis vývoje utkání

1:0, 1:3, 6:3

Popis rozhodující události

(chybějící opory, zlomové momenty, překvapivý výsledek zápasu)

Mistrovské utkání začalo zápasem obou prvních dvojic. Riziko nasazení naší první dvojky však nevyšlo – 1:0. Vítězství naší druhé dvojky mělo být povinností. Drama hráči však připustili až do samotného konce a zvítězili tedy posledním možným míčem – 1:1. Chybějící bod z první dvojky jsme získali nečekaně, když jsme vyhráli obě trojice. V prvním utkání trojic jsme zbytečně ztratili první set. V druhém zase naši hráči jasně přehráli domácí sestavu. Třetí set jsme po dlouhých výměnách ovládli my – 1:2. Utkání druhých trojic provázela ohromná bojovnost a nekompromisní útoky obou týmů. Rozhodl opět třetí set, ve kterém jsme byli lepší v obraně a klidnější v zakončení . Zaslouženě jsme šli do překvapivého vedení 1:3. V zápase třetích dvojic jsme se nečekaně dostali do vedení (2:5). Vlastními chybami jsme však dostali domácí do vedení a  dvojka domácích vedená zkušeným Hlaváčkem už utkání dohrála v klidu – 2:3. Zápas singlu byla skvělá podívaná. Oba hráči bojovali o každý míč. Po vyhraném prvním setu měl náš singlista dva mečboly (8:9). Domácí hráč však nesložil zbraně, dvakrát ubránil útok a za stavu 9:9 se štěstím bodoval. Náš hráč reklamoval útok mimo kolíky. Nehrál, čekal na písknutí rozhodčího. Ten však bod uznal domácím. Náš hráč ve třetím setu již neměl koncentraci. Zato domácí Čermák zahrál zkrácený set výborně a srovnal na 3:3. Domácí nastoupili do odvetných trojic povzbuzeni vydřenou výhrou v singlu. My jsme ale také zabojovali. Bezchybnou hrou jsme získali luxusní náskok 3:7 v prvním setu. Domácí ale vystřídali, změnili rozestavění a Bláha st. velice chytrou a účinnou hrou dokázal set získat pro Aš. Goldovi hrajícímu po nemoci došly síly po třísetových bitvách z dvojky, trojky a hlavně ze singlu. Ve druhém setu tedy musel útočit jen Kapitola. Set se nám ohromným úsilím podařilo získat. Do třetího jsme nastoupili skvěle (5:7). Pak jsme však zahráli třikrát chybně v obraně a Bláha blokem i útoky dovršil obrat – 4:3. Domácí hráči byli v eufórii a fanoušci jim vytvořili výbornou kulisu. Fandilo se na rozdíl od předchozích sezon slušně a utkání to jenom prospělo. Ztracená trojka nás ale poznamenala. V dalším utkání trojic se naše sestava v prvním setu nedokázala prosadit. Vázla obrana, mezihra, útok se hrál do hráčů. Set skončil zbytečnou žlutou kartou pro Rožka. Do druhého setu se vrátil vystřídaný Červinka. Po zlepšení celé hry se konečně začal prosazovat i druhý smečař Rožek („povzbuzený žlutou kartou“). Došlo tedy opět na třetí set. Byla to bitva se vším všudy. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou. Za stavu 9:9 jsme podávali, vybrali soupeřův útok, naši smeč však domácí blokař dokázal zablokovat – 5:3. Poslední zápas o naději naše druhá dvojka vůbec nezvládla. Bylo to na ručník! Domácí dvojice zápas stále kontrolovala a s přehledem zvítězila – 6:3.

Komentář trenéra/kapitána

(spokojenost/nespokojenost, nejlepší hráči, výkony rozhodčích)

Po velikých problémech s dopravou na zápas, kdy to vypadalo, že na mistrovské utkání vůbec nedorazíme, jsme první půli utkání zvládli výborně. Obrat nastal po ztraceném singlu a další trojce. Poprvé nemohu pochválit rozhodčí. Při vyhrocených situacích rozhodovali nepřesně. Zápas jsme si ale prohráli sami.